خطر ناک ترین آسیبی که هر زندگی زناشویی را تهدید می کند ؟!
یکی از آسیب هایی که هر زندگی زناشویی ، حتی خوشبخت ترین آن ها را تهدید می کند ، آن است که زن یا شوهر خواسته های خود را مطرح نمی کنند . مطرح نکردن خواسته ها می تواند خطر بر آورده نشدن خواسته و در نتیجه کسالت روحی ناشی از بر آورده نشدن آن ها را به دنبال داشته باشد . خواسته های شما می تواند احساس های مثبت یا منفی شما را نسبت به بعضی رفتارهای همسرتان شامل شود . به طور مثال ، شما دوست ندارید شوهرتان با موهای ژولیده و لباس نا مرتب بیرون برود یا دوست ندارید خانم شما در مهمانی ها بلند بلند بخندد . یا آنکه دوست دارید شوهر شما در برخورد با دوستانش متین تر از آنچه هست ، برخورد کند . خواسته ی شما هر چه هست ، با او در میان بگذارید .
در بررسی های متعددی که روی زوجین به عمل آمده ، بیشترین عللی که در توجیه بیان نکردن خواسته هایشان عنوان کرده اند عبارت است از :
- عدم قدرت ابزار وجود :(وقتی می خواهم خواسته ام را به او بگویم ، بغضم می گیرد .) ( نمی توانم با او راحت صحبت کنم )
- پیش بینی های غیر منطقی :(می ترسم اگر خواسته ام را بگویم ، او ناراحت شود.) ( اگر خواسته ام را بگویم ، ممکن است بداخلاقی کند ) ( حوصله بد خلقی اش را ندارم ) ( پس چرا بگویم دلم می خواهد چطور باشد .)
- معامله :(بهتر است چیزی نگویم ، چون در آن صورت قهر می کند و منزل پدرم نمی آید ) ( صبر کنم امشب از خانواده ام به گرمی پذیرایی کند ، بعدها به او می گویم که آرایشش غلیظ است )
- طفره رفتن : ( ولش کن بابا، حوصله جر و بحث ندارم ) ( چه فایده ، اگر لج کنه ، چه کار می توانم بکنم )
اینگونه پیش فرض ها باعث می شود نتوانید با شهامت ، خواسته خود را مطرح کنید . بنابرین خواسته ای که در دل پنهان می کنید و به دلیل آشکار نکردن آن بر آورده نمی شود ، می تواند تبدیل به خشم پنهان شود . در حالیکه مطرح ساختن آن می تواند بسیاری پیامد های ناگوار آن جلوگیری کند . در رابطه زناشویی موفق ، زن و شوهر بایستی بتوانند هر گونه خواسته ای را که از یکدیگر دارند ، مطرح نمایند . ولی قبل از آن می بایست به خواسته ی خود فکر کنند و در صورتیکه آن خواسته از روی خود خواهی با توقع غیر منطقی باشد، آن را کنار بگذارید ، زیرا مطرح کردن آن می تواند با عدم استقبال یا مشاجره روبرو شود . بنابرین قبل از آنکه خواسته تان را مطرح کنید ، در ذهن خود بپرسید :
( چرا من این خواسته را دارم .آنگاه اگر دلایل منطقی برای آن یافتید ، در کمال ملایمت و با لحنی مودبانه آن را با همسرتان در میان بگذارید و اگر او در ابتدا از پذیرفتن آن امتناع کرد ، پافشاری نکنید و در موقعیت بهتری از نظر روحی ، او را آماده پذیرفتن خواسته تان دیدید ، آن را دوباره مطرح کنید و دلایل مطرح کردن آن را نیز بیان نمایید.)
پاسخی بگذارید